marți, 17 septembrie 2013

control.freak.out


Cei care mă cunosc mai bine pot spune despre mine că sunt o mică ‘control-freak’. Am încercat să mă lecuiesc, dar în anumite circumstanțe obsesia de a avea lucrurile sub control este ceva care se manifestă instantaneu, iar Cutia Pandorei se deschide de obicei atunci când e vorba de (dez)organizare.

Când încerci să organizezi ceva (excursie/ieșire în oraș/petrecere/eveniment de lansare sau chiar un spectacol) lucrurile care pot să nu meargă bine sunt de ordinul milioanelor. O să restrâng totuși milioanele la numai două: oamenii și tehnologia. Și dacă ‘a greși e omenește’, aș completa și cu ‘a persevera e diabolic’, pentru a fi politically correct cu dl. Seneca. Cât despre tehnologie…Buy it, use it, break it, fix it,/Trash it, change it, mail - upgrade it’…sau cel mai simplu, să revenim tot la oameni.

Când vine vorba despre oameni, totul este dual: există organizatori mai buni sau mai puțin buni, echipe implicate sau dezinteresate, viziuni similare sau aflate la poluri opuse, echilibru sau dezechilibru, oameni absenți sau prezenți, oameni care doar muncesc și oameni care trăiesc ceea ce fac, amatori sau profesioniști, oameni care te motivează și unii care te demoralizează, cei pe care te poți baza și cei care te lasă baltă, învingători și înfrânți etc. … Secretul este doar să găsești combinația perfectă de Yin și Yang dintre ei și asta bate toata tehnologia și piedicile pe care ea ți le-ar putea pune. În plus, oamenii improvizează.

În ultimele zile am făcut cele mai aiuristice scenarii pentru evenimentul nostru de sâmbătă. La Nuit Noire a pornit ca o reverie: personaje fantastice, decoruri bizare, experimente culinare și experiențe senzoriale. Undeva pe parcurs, și-au băgat coada teama că nu se vor cumpara biletele, că va fi prea frig sau va ploua, că nu vom face rost de toata tehnologia necesară (proiector și ecran de proiecție, boxe, lumini etc) că este un eveniment prea ciudat și că lumea nu a înțeles ce se întâmplă. Avem multe necunoscute, însă ceea ce știm e că mergem până la capăt și așa cum improvizăm în bucătărie, așa o să improvizăm și în cea mai ‘neagră’ situație care ar putea să apară: dacă nu avem becuri, vom aprinde lumânări, dacă nu avem ecran, vom proiecta pe un cearșaf, iar dacă nu vom avea un frigider, vom ține băuturile într-o cadă cu gheață. Și cel mai important e că la primul nostru eveniment ne vom simți minunat. Iar după cum ne-a intrebat Beatrice astazi: ‘voi faceți chiar totul împreună?’ - noi chiar o să facem asta împreună și o să ne bucurăm împreună de rezultat, oricare ar fi el.



(http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/8b/00/f2/8b00f2b7c0eaa324bf9b211ea8a67ac4.jpg)


…iar în așteptarea (extrem de activă) a zilei de sâmbătă, 21 septembrie:

Totul este sub control.
a.m.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu